Ilmoitustaulu

 

Rotumuunnosristeytys

Kuvia tarvitaan

Erikoisnäyttely 2017

Tuotemyynti 

PRA geenitestaus

Jäsenmaksut

 Tiedotepalvelu

Muut koirauutiset
(Kennelliitto, Evira jne.)

 

Rotumuunnosristeytys

Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys on anonut Kennelliitolta rodun muunnosten välisten risteytysten sallimista ilman poikkeuslupamenettelyä viiden vuoden määräajaksi. Rotujärjestö sitoutuu tilastoimaan muunnosten väliset risteytyspentueet. Ohjelmaa anotaan viideksi vuodeksi, koska rotujärjestö haluaa seurata tarkemmin risteytyksistä syntyneiden koirien korvien asentoa. Rodussa tavataan koiria, joiden korvat eivät ole selkeästi kummankaan muunnoksen mukaiset.


Kennelliiton JTT:n päätös 16.5.2017 (5/2017):
Toimikunta hyväksyy papillonille ja phalenelle seuraavat rotumuunnosten risteyttämistä koskevat rotukohtaiset erityisehdot, jotka ovat voimassa 1.1.2018 – 31.12.2022:
Muunnosten väliset risteytykset sallitaan toistaiseksi 1.1.2018 – 31.12.2022. Risteytyksestä syntyvät pennut rekisteröidään emän mukaiseen muunnokseen. Korvien asennon perusteella papilloneita ja phalèneja voidaan siirtää rodusta toiseen, ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3.

 

Erikoisnäyttely 1.7.2017


Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys ry järjestää erikoisnäyttelyn 1.7.2017 Seinäjoella Kalajärven lomakeskuksessa. Tuomarina toimii Kirsti Louhi ja arvostelu alkaa klo 10. Lisätietoa näyttelystä löydät täältä.

 

Rotutiedotteita kasvattajille


Papillon- ja phalènekasvattajat voivat pyytää ilmaisia rotutiedotteita Sari Kähköseltä (jasensihteeri@spphy.fi). Rotutiedotteet on tarkoitettu jaettavaksi yhdistyksen tuleville pentuejäsenille, ja ne voi hakea suoraan Sarilta Hollolan kk:sta tai toimitetaan postimaksua vastaan.

 

Kilpailu- ja kurssimaksujen anominen yhdistykseltä


Yhdistykseltä voi hakea tukea kilpailuihin ja kursseihin, jotka edistävät rodun positiivista tunnettuutta, tuovat jalostuksellista tai muuten tärkeää tietoa yhdistyksemme jäsenistölle. Hakemukset on lähetettävä hallitukselle viimeistään kuukautta ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

    

Etsintäkuulutetaan hyviä kuvia


Kuvia ei ole koskaan liikaa. Jos yhtään tuntuu että omista kätköistä voisi sopiva kuva löytyä,
lähetä ehdotuksesi rohkeasti: jaana.rikkinen (at) gmail.com
Otsikoksi: spphy kuva
Kuvia käytetään yhdistyksemme nettisivuilla, etusivulla ja muillakin sivuilla sekä yhdistyksemme lehdessä. Kuvaan voit merkata oman copyright-merkinnän tai ilmoittaa sen erikseen lisättäväksi kuvan yhteydessä.
Toimituksellamme on oikeus rajata kuvaa tai muuten pienimuotoisesti käsitellä kuvaa, jotta se toimii paremmin asiayhteydessä. Kuvan copyright oikeudet säilyvät kuitenkin aina alkuperäisellä kuvaajalla. Jos kuvassa esiintyy henkilöitä, tulee heiltä olla lupa kuvan julkaisuun. Pyrimme kuitenkin aina pitämään koirat pääkohteena. Etusivulle pyrimme saamaan vuodenaikaan liittyviä kuvia ;)
  

Jäsenmaksut vuodelle 2016


Jäsenmaksulomake tulee jäsenille lehden 4/2015 välissä.
Jos et ole maksanut jäsenmaksuasi eräpäivään mennessä , et saa enään lehtemme kakkosnumeroa.
Jos jäsenmaksun maksaminen unohtui, ilmoita jäsesihteerille halukkuudesta jatkaa jäsenenä ja maksa jäsenmaksu pikaisesti.
Toimi siis alla olevien ohjeiden mukaan:

Jäsenmaksut:

- varsinainen jäsen 30 €
- perhejäsen  12 €
- nuorisojäsen 15 €
- kannatusjäsen 100 €

 

Lehden toimitusmaksu ulkomaille + 10 €.
Jäsenmaksut voi maksaa myös kerralla, esim. 30 + 12  = 42 €.

Maksut yhdistyksen tilille:
IBAN: FI27 8000 2306 5424 23
BIC koodi: DABAFIHH

Kun maksat 31.1. mennessä, niin takaat lehden saapumisen katkeamattomasti !

Muistathan käyttää viitenumeroa maksaessa.

Yhdistys ei laita erillistä jäsenmaksukirjettä.

Uudet jäsenet: ilmoita tarvittavat tiedot (nimi, osoite, email) jäsensihteerillemme: jasensihteeri(at)spphy.fi Tämän jälkeen saat laskutiedot jäsenmaksun maksamista varten.

 

PRA-geenitesti


Roduissamme esiintyy ainakin kahta PRA:n muotoa. Ensimmäisenä on saatu määritetty cord1 testi ja tällä hetkellä on jo toinenkin löydös (Pap_PRA1 tai CNGB1, riipuen palvelun tarjoajasta.) PRA-geenitestissä voidaan todeta onko koira PRA-sairas, kantaja   vai terve ko. geenivirheen osalta. Tämä voidaan todeta veri- tai poskisolunäytteestä, joka on mahdollista ottaa jo pennulta. Geenitestit eivät kuitenkaan korvaa normaalia silmätarkastusta, sillä geenitesti ei paljasta kaikkia PRA muotoja puhumattakaan kaihista taikka muista silmäsairauksista. PRA testi kuitenkin helpottaa huomattavasti jalostusvalintaa, sillä sen avulla voidaan pitää kantajakoiratkin harkitusti jalostuksessa, jotta geeniperimä ei kaventuisi liikaa. Kahta kantajaa ei kuitenkaan tule yhdistää keskenään. Silmätarkastuksia suositellaan tehtäväksi kahden vuoden välein jalostukseen käytettäville koirille. Kotikoirienkin silmät olisi hyvä tarkistuttaa muutaman kerran elämänsä aikana.

Yksittäisiä PRA geenitestejä voi teettää esim.:

Lisäksi on olemassa MyDOgDNA testipaketti, joka sisältää mm. cord1 sekä Pap_PRA1 sekä lukuisia muita tietoja, joista rodullemme oleellisimpia lienevät Von Willebrandin tauti (vWD) tyyppi I,  tekijä VII puutos, MDR1-mutaatio sekä Maligni hypertermia.

Jos koirasi on tutkittu cord1 tai CNGB1/Pap_PRA1:n osalta, niin muistathan lähettää tuloksen jotta saamme sen lisättyä julkiseen testilistaan.

 

Tiedotepalvelu uudistuu!
 

Tiedotepalvelu jatkossa tarkoitettu yhdityksen jäsenistölle. Tarkistathan että olet ilmoittanut jäsentietoihin myös sähköpostiosoitteesi. Jos olet epävarma, onko jäsentietosti ajantasalla, ilmoita päivitetyt yhteystietosi jäsensihteerille: jasensihteeri (at) spphy.fi
Seuraa myös yhdistyksen jäsenten facebook-sivua.
 

Tuotemyynti
 

  • VUOSIKIRJAT 2008, 2009 17 €/ kpl
  • ROTUTIEDOTE (uusittu painos 2011): 8 €/kpl TAI 30 €/5 kpl
  • VANHAT LEHDET 3,00 €/kpl


Tilaukset

 
Rotutiedotteet ja vuosikirjat
Maija Granlund email: maija.granlund (at) tv7.fi tai puh. 040 500 899

Vanhat lehdet tilaus jäsensihteerin kautta.

Postitse lähetettynä lisätään postikulut. Kirjoja pyritään myymään myös eri tapahtumissa,
kuten esim. vuosikokouksessa ja Messukeskuksen rotuesittelypisteessä.

 

Koiramaailmassa tapahtuu ...eli tiedotteita mm. Kennelliitolta ja Evirasta

 

Antidoping säännöt ja ohjeet

Ilmoitus seura- ja harrastuseläinten pidosta (Evira)

Omakoira palvelu mm. pentujen rekisteröintiin.

Koiranomistajan ja -haltijan perussääntö   (pdf-tiedosto) voimaan 1.1.2011

Kennelliitto julkaissut Koiranomistajan peruskurssi - sivuston

Kennelliiton tapahtumakalenteri (kokeet, näyttelyt ja kurssit)

Lauri Vuolasvirta - palkinnon säännöt ja anominen 

Kenneliiton suositus polvilausunnosta

Koirarekisteriohjetta päivitetty 2014 

Eviran eläimiin liittyvät tiedotteet

Helsingin yliopiston pieneläintutkimukset