Ilmoitustaulu

 

Rotumuunnosristeytys
SYYSPÄIVÄT 20.10.

Kuvia tarvitaan

Koulutus-
tuki

Tuotemyynti 

Numerolapun-
pidike

Jäsenmaksut

 Tiedotepalvelu

Muut koirauutiset
(Kennelliitto, Evira jne.)

 

 

Yhdistyksen numerolapunpidike

Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistyksen logolla varustettuja numerolapunpidikkeitä on saatavissa hintaan 6 €/kpl + postikulut 3 €. Numerolapunpidikkeitä saavatana erikoisnäyttelystä paikan päältä. Tilaukset Sari Kähköselle toukohousun@gmail.com

 

SYYSPÄIVÄT 20.10.2018 Lahdessa

Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys ry järjestää SYYSPÄIVÄT Lahdessa hotelli Scandikissa (ent. Cumulus) lauantaina 20.10.2018. Syyspäivät alkaa papillonien ja phalèneiden jalostustarkastuksella ja lounaan jälkeen luennoitsee Juha Kares jalostusvalinnoista ja Anne Kolsi synnytysvaikeuksista. Luennot ovat kaikille avoimia, mutta SPPHY:n jäsenet ovat etusijalla. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen jälkeen.

JALOSTUSTARKASTUS
Papillonien ja phalèneiden jalostustarkastukseen otetaan maksimissaan 20 koiraa, etusijalla ovat yhdistyksen jäsenten omistamat koirat. Jäsenhinta 15 €/koira, Ei-jäsenille 25 €/koira. Jalostustarkastuksen suorittaa Juha Kares.


LUENNOT
Juha Kares, FM, koirankasvattaja ja ulkomuototuomari - Jalostusvalinnat
Anne Kolsi, eläinlääketieteen lisensiaatti - Synnytysvaikeudet

HINTA JA ILMOITTAUTUMISET

25 €/jäsen, sis. luennot, lounas, päiväkahvi
50 €/ei-jäsen, sis. luennot, lounas, päiväkahvi

Sitovat ilmoittautumiset Sari Kähköselle toukohousun@gmail.com.
Osallistumismaksu maksetaan yhdistyksen tilille ilmoittautumisen jälkeen.


AIKATAULU
klo 9.00 Jalostustarkastus
klo 11.30 Lounas
klo 12.30 Jalostusvalinnat-luento
klo 14.30 Kahvitauko
klo 15.00 Synnytysvaikeudet-luentoRotumuunnosristeytys

Suomen Papillon- ja Phalèneyhdistys on anonut Kennelliitolta rodun muunnosten välisten risteytysten sallimista ilman poikkeuslupamenettelyä viiden vuoden määräajaksi. Rotujärjestö sitoutuu tilastoimaan muunnosten väliset risteytyspentueet. Ohjelmaa anotaan viideksi vuodeksi, koska rotujärjestö haluaa seurata tarkemmin risteytyksistä syntyneiden koirien korvien asentoa. Rodussa tavataan koiria, joiden korvat eivät ole selkeästi kummankaan muunnoksen mukaiset.


Kennelliiton JTT:n päätös 16.5.2017 (5/2017):
Toimikunta hyväksyy papillonille ja phalenelle seuraavat rotumuunnosten risteyttämistä koskevat rotukohtaiset erityisehdot, jotka ovat voimassa 1.1.2018 – 31.12.2022:
Muunnosten väliset risteytykset sallitaan toistaiseksi 1.1.2018 – 31.12.2022. Risteytyksestä syntyvät pennut rekisteröidään emän mukaiseen muunnokseen. Korvien asennon perusteella papilloneita ja phalèneja voidaan siirtää rodusta toiseen, ks. koirarekisteriohjeen kohta 5.3.

Huom! Astutuksen tapahduttava aikaisintaan 1.1.2018.

 

Vuosikirja 2016, 2010-2011 ja 2012

Vuosikirja 2016 julkaistaan sähköisenä Gmail-käyttäjille hintaan 5 €. Tulostettuna A4:sena se maksaa 15 € + postikulut. Tähän vuosikirjaan on saatavissa mainostilaa hintaan: 1-sivu 30 €, ½-sivu 20 €, 1/4-sivu 10 €. Vuosikirjat 2010/2011 saa sähköisenä yhteishintaan 5 €

Jos sinulla on 2012 vuonna valioitunut papillon ja/tai phalene ja haluat valiokuvan vuoden 2012 vuosikirjaan, laita kuva osoitteeseen heli.a.helenius@gmail.com.

 

Kilpailu- ja kurssimaksujen anominen yhdistykseltä


Yhdistykseltä voi hakea tukea kilpailuihin ja kursseihin, jotka edistävät rodun positiivista tunnettuutta, tuovat jalostuksellista tai muuten tärkeää tietoa yhdistyksemme jäsenistölle. Hakemukset on lähetettävä hallitukselle viimeistään kuukautta ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

    

Etsintäkuulutetaan hyviä kuvia


Kuvia ei ole koskaan liikaa. Jos yhtään tuntuu että omista kätköistä voisi sopiva kuva löytyä,
lähetä ehdotuksesi rohkeasti: lehti (at) spphy.fi
Otsikoksi: spphy kuva
Kuvia käytetään yhdistyksemme nettisivuilla, etusivulla ja muillakin sivuilla sekä yhdistyksemme lehdessä. Kuvaan voit merkata oman copyright-merkinnän tai ilmoittaa sen erikseen lisättäväksi kuvan yhteydessä.
Toimituksellamme on oikeus rajata kuvaa tai muuten pienimuotoisesti käsitellä kuvaa, jotta se toimii paremmin asiayhteydessä. Kuvan copyright oikeudet säilyvät kuitenkin aina alkuperäisellä kuvaajalla. Jos kuvassa esiintyy henkilöitä, tulee heiltä olla lupa kuvan julkaisuun. Pyrimme kuitenkin aina pitämään koirat pääkohteena. Etusivulle pyrimme saamaan vuodenaikaan liittyviä kuvia ;)
  

Jäsenmaksut vuodelle 2018


Jos et ole maksanut jäsenmaksuasi eräpäivään mennessä , et saa enää lehtemme kakkosnumeroa.
Jos jäsenmaksun maksaminen unohtui, ilmoita jäsesihteerille halukkuudesta jatkaa jäsenenä ja maksa jäsenmaksu pikaisesti.
Toimi siis alla olevien ohjeiden mukaan:

Jäsenmaksut:

- varsinainen jäsen 30 €
- perhejäsen  12 €
- nuorisojäsen 15 €
- kannatusjäsen 100 €

 

Liittymismaksu 12 €.
Lehden toimitusmaksu ulkomaille + 10 €.
Jäsenmaksut voi maksaa myös kerralla, esim. 30 + 12  = 42 €.

Maksut yhdistyksen tilille:
IBAN: FI27 8000 2306 5424 23
BIC koodi: DABAFIHH

Kun maksat 31.1. mennessä, niin takaat lehden saapumisen katkeamattomasti !

Muistathan käyttää viitenumeroa maksaessa.

Yhdistys ei laita erillistä jäsenmaksukirjettä.

Uudet jäsenet: ilmoita tarvittavat tiedot (nimi, osoite, email) jäsensihteerillemme: jasensihteeri(at)spphy.fi Tämän jälkeen saat laskutiedot jäsenmaksun maksamista varten.

 

PRA-geenitesti


Roduissamme esiintyy ainakin kahta PRA:n muotoa. Ensimmäisenä on saatu määritetty cord1 testi ja tällä hetkellä on jo toinenkin löydös (Pap_PRA1 tai CNGB1, riipuen palvelun tarjoajasta.) PRA-geenitestissä voidaan todeta onko koira PRA-altis, -kantaja vai -normaali ko. geenivirheen osalta. Tämä voidaan todeta veri- tai poskisolunäytteestä, joka on mahdollista ottaa jo pennulta. Geenitestit eivät kuitenkaan korvaa normaalia silmätarkastusta, sillä geenitesti ei paljasta kaikkia PRA muotoja puhumattakaan kaihista taikka muista silmäsairauksista. PRA testi kuitenkin helpottaa huomattavasti jalostusvalintaa, sillä sen avulla voidaan pitää kantajakoiratkin harkitusti jalostuksessa, jotta geeniperimä ei kaventuisi liikaa. Kahta kantajaa ei kuitenkaan tule yhdistää keskenään. Silmätarkastuksia suositellaan tehtäväksi kahden vuoden välein jalostukseen käytettäville koirille. Kotikoirienkin silmät olisi hyvä tarkistuttaa muutaman kerran elämänsä aikana.

Yksittäisiä PRA geenitestejä voi teettää esim.:

Lisäksi on olemassa MyDOgDNA testipaketti, joka sisältää mm. cord1 sekä Pap_PRA1 sekä lukuisia muita tietoja, joista rodullemme oleellisimpia lienevät Von Willebrandin tauti (vWD) tyyppi I,  tekijä VII puutos, MDR1-mutaatio sekä Maligni hypertermia.

Jos koirasi on tutkittu cord1 tai CNGB1/Pap_PRA1:n osalta, niin muistathan lähettää tuloksen jotta saamme sen lisättyä julkiseen testilistaan.

 

Tiedotepalvelu uudistuu!
 

Tiedotepalvelu jatkossa tarkoitettu yhdityksen jäsenistölle. Tarkistathan että olet ilmoittanut jäsentietoihin myös sähköpostiosoitteesi. Jos olet epävarma, onko jäsentietosti ajantasalla, ilmoita päivitetyt yhteystietosi jäsensihteerille: jasensihteeri (at) spphy.fi
Seuraa myös yhdistyksen jäsenten facebook-sivua.
 

Tuotemyynti
 

  • VUOSIKIRJAT 2008, 2009 8 €/ kpl, 5 €/seur. kpl:t
  • ROTUTIEDOTE (uusittu painos 2011): Kasvattajat voivat pyytää ilmaisia rotutiedotteita jäsensihteeriltä.
  • VANHAT LEHDET 3,00 €/kpl


Tilaukset

 
Sari Kähkönen email: jasensihteeri (at) spphy.fi

Postitse lähetettynä lisätään postikulut. Kirjoja pyritään myymään myös eri tapahtumissa,
kuten esim. vuosikokouksessa ja Messukeskuksen rotuesittelypisteessä.

 

Koiramaailmassa tapahtuu ...eli tiedotteita mm. Kennelliitolta ja Evirasta

 Antidoping säännöt ja ohjeet

Ilmoitus seura- ja harrastuseläinten pidosta (Evira)

Omakoira palvelu mm. pentujen rekisteröintiin.

Koiranomistajan ja -haltijan perussääntö   (pdf-tiedosto) voimaan 1.1.2011

Kennelliitto julkaissut Koiranomistajan peruskurssi - sivuston

Kennelliiton tapahtumakalenteri (kokeet, näyttelyt ja kurssit)

Lauri Vuolasvirta - palkinnon säännöt ja anominen 

Kenneliiton suositus polvilausunnosta

Koirarekisteriohje 2017-2018

Eviran eläimiin liittyvät tiedotteet

Helsingin yliopiston pieneläintutkimukset