Uutiskooste 2012

7/2012 Rotumuunnosten risteytyskysely

8/2012 Rotumuunnosten risteyttäminen

Rotumuunnosten risteytyttäminen

Jalostustieteellisen toimikunnan kokouksessa 28.8.2012 (6/2012)tehty päätös rotuyhdistyksen esityksen mukaisesti papillon ja phalène muunnosten risteyttäminen sallitaan poikkeusluvalla. Risteytyksestä syntyvät pennut rekisteröidään emän mukaiseen muunnokseen. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2013. Päätöksestä voi valittaa Suomen Kennelliiton hallitukselle. Valitusaika on hallituksen kokouksen 9/2010 päätöksen perusteella kolme kuukautta päätöksen tekemisestä.

Päätös ja siihen liittyvät ohjeet ja ehdot voit lukea kokonaisuudessaan rotumuunnosten risteytys - sivulta.

Rotumuunnos risteytyskysely

Kiitämme kannanotoista ja näkemyksistänne rotumuunnosristeytykseen roduissamme. Annamme lausunnon SKL:lle rotumuunno​sten risteyttäm​istä koskevien ehtojen päivittämi​seen. Vastanneiden kesken on arvottu lahjakortit. Lehdessä 3/2012 julkaistaan lahjakortin voittaneet. Onnittelut voittajille!

Rotukysely

Kennelliitto julkaisee Koiranomistajan peruskurssin. Tätä varten rotuyhdistyksille on tullut kysely, johon haluamme kerätä teidän tietoa ja kokemusta roduistamme. Kysely toteutettiin nettikyselylomakkeella. Rotukyselyyn osallistuneiden kesken arvottiin 3 kpl Musti&Mirrin lahjakorttia. Lehdessä 3/2012 julkaistaan lahjakortin voittaneet. Postitamme lahjakortit voittaneille. Onnittelut voittajille!

Vuosikokous 24.3. Lahdessa

Yhdistyksen vuosikokous, paikka: Salpausselän kennelpiirin halli Simolankatu 2 (Renkomäki), Lahti.
Kokous alkaa klo. 15.00. Osallistujille ruokatarjoilu ennen kokousta. Päivän aikana myös muuta ohjelmaa. Virallinen kutsu on julkaistu jäsenlehdessä 4/2011.
Kokouksen jälkeen jaetaan Vuoden Perhoset - kunniakirjat. Kokouksessa on myös nähtävissä valokuvauskilpailun voittotaulut.

-> kiitos vuosikokoukseen osallistuneille aktiivisille jäsenille

Joukkotarkastus 24.3. Lahdessa

Silmä- ja polvitarkastuksia suorittamassa Aija Leinonen. Hinnat silmät 55 €ja polvet 25 €.
Etusijalla jäsenten perhoskoirat. Jos tilaa jää, otetaan vastaan myös muita koiria.

Mahdollisuus otatattaa myös verinäyte (10 €). Yhdistys kustantaa verinäytteen oton jäsenistön perhoskoirien osalta ! Verinäytteet postitetaan joukkopostituksena Genoscoperille Cord1-PRA DNA tutkimukseen, samasta näytteestä voi teettää myös DNA-tunnistemäärityksen. Täytä testilomakkeet valmiiksi. Lomakkeet löydät täältä: PRA DNA ja DNA-tunnistus. Genoscoper veloittaa tutkimuksista oman hinnaston mukaisesti.
Tarkastukset aloitetaan klo. 10.00

-> Jokkotarkastukseen olisi mahtunut lisääkin väkeä, mutta saimme kaikesta huolimatta järjestettyä. Ilmaisen verinäytteen kävi otattamassa myös vain kuusi koiraa.

Jalostustarkastukset 24.3. Lahdessa

Jalostustarkastuksia suorittaa Unto Timonen alkaen klo. 9.00
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille rekisteröidyille papilloneille ja phalèneille.
Lue täältä miksi sinunkin kannattaa tuoda koirasi jalostustarkastukseen.
Paikalla myös valokuvausta, joten sinulla on mahdollisuus saada koirastasi poseerauskuvat.

-> Jalostustarkastus ylitti odotukset tällä kertaa ja oli hyvin suosittu, kiitos kaikille osapuolille asian totetumisesta.

--> kuvia koirista